Ez
már a sokadik spenótos recept az oldalon, és valószínűleg még máskor is elő fog
bukkanni, mert nagyon sokrétűen felhasználható. Már gyerekkoromban is rajongtam
a spenótért, és ez a szeretet a későbbiekben sem változott. Bár mostanság elég
ritkán készítem el hagyományos főzelékként, salátákban és tésztaszószként
egyszerűen imádom. Ez a sajtkrémes tésztaszósz gyorsan készen van, és a család
igazán hálás lesz, a finom ebéd/vacsora elfogyasztása után.
Hozzávalók
600g
spenót (én fagyasztottat használtam)
1,5-2dl
tej
200ml
natúr sajtkrém
kockázott
bacon
koktél
paradicsom
fokhagyma
500g
tészta Tagliatelle (szélesmetélt)
A
tésztát olajos sós lobogó vízbe tettem, és megfelelő állapotúra főztem. Az
olaszok esküsznek rá, hogy a tészta akkor jó, ha még rendesen rágni kell, és én
hiszek nekik. Van egy nem túl higiénikus, de mindenképpen hasznos tipp arra
vonatkozóan, hogy megnézzük, a tészta már a kívánt állapotba került-e.
Egyszerűen, dobjunk egy szál tésztát a konyhaszekrényhez, vagy a csempéhez. Ha
odatapad, akkor már készen van. De azért mielőtt mindenki bolondnak néz,
közlöm, hogy a hagyományos kóstolásos módszert szoktam legtöbbször használni.
A
tejet egy magas falú serpenyőbe öntöttem, és közepes hőmérsékleten elkezdtem
melegíteni. Közben beletettem a spenótot is. Legalább 5-6 gerezd fokhagymát
összezúztam, és összekevertem a spenóttal majd a bacont is a serpenyőbe tettem.
Ha a fej gyorsan elfőne, akkor azért nem árt pótolni, de csak keveset adjatok
hozzá, mert különben túl híg lesz a szósz.
A
natúr sajtkrémet akkor tettem bele, amikor a spenót már félig készen volt, és
tej már majdnem el is főtte magát. Én Philadelphia sajtkrémet használtam, de
akármilyen másik márka is megteszi. Én ezt próbáltam eddig, és nekem ez ízlik a
legjobban. Van is egy olyan változata, ami úgy van csomagolva, mint egy kocka
margarin, és így nem kell a dobozából kapargatni az utolsó finom falatokat. Ha
főzni szeretnétek vele, akkor nagyon tudom ajánlani.
Amikor
a sajtkrém is felolvadt, beletettem a koktél paradicsomot is. Innentől nem kell
már túl sokáig főzni. A paradicsomot minél később tegyétek bele a szószba, az
se baj, ha csak 1-2 percet fő együtt a többi hozzávalóval, mert a lényeg az
lenne, hogy még ne essen össze.
Ha
készen van a szószotok, ami nagyjából 20-25 perc alatt meg is történik, akkor
már csak össze kell forgatnotok a tésztával, és jöhet a tálalás. A tetejére szórhattok
sajtot is, az még meg fogja koronázni az ételt.
Jó étvágyat!
@Eszter
Ez lesz a holnapi ebéd! :)
Reméljük, hogy ízlett! : )
Harrah's Cherokee Casino & Hotel - MapYRO
Harrah's 경기도 출장마사지 Cherokee Casino & Hotel 하남 출장샵 - Find driving directions, reviews 하남 출장마사지 and information for Harrah's Cherokee Casino & 영주 출장안마 Hotel 강원도 출장샵 in Cherokee, NC.